Bedrijfsbezoek bij Spits op 27 september 2017

Deel dit berichtShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Service Provider Integrated Therapeutical Systems (SPITS) staat voor het op maat maken van geneesmiddelen. Wij (18 leden van Stichting Overwerken) mochten luisteren naar het boeiende verhaal van een van de oprichters van SPITS, Kees de Graaf. Samen met Twan Jansen zorgen zij, samen met ongeveer 180 medewerkers dat elke dag meer dan 40.000 mensen hun medicijnen krijgen.

“Ik kijk naar de vrouw of man die op leeftijd aan de tafel zit en denk dan: “Hoe kan ik het die mensen makkelijk maken met betrekking tot het innemen van medicijnen?” zegt De Graaf. Wanneer dat bedacht is gaat we het gewoon doen! Dit resulteerde in het ontwikkelen van een nieuwe machine die de dagelijkse hoeveelheid medicijnen (ook al is dit maar 1 pil) efficiënt verpakt in een zakje, zodat de patiënt voor de hele week (maximaal twee weken) geen medicijnen vergeet in te nemen.

Een zeer boeiend verhaal van een ondernemer, die ook nog Stichting DO opgericht heeft om de mensen te informeren en warm te maken voor duurzaamheid. Van een kleine apotheek in Appelscha tot een groot concern, dat probeert om de gezondheidszorg klein te houden en dichtbij de mensen te blijven staan, zeker op het platteland. De multinationals (Spaanse Armada, zo De Graaf dezen noemt) kunnen niet snel anticiperen op veranderingen in de branche. SPITS kan dit wel, omdat ze relatief klein zijn en sneller veranderingen kunnen doorvoeren.

Alle aanwezigen willen Kees de Graaf erg bedanken voor deze boeiende avond!

Namens het bestuur van Stichting Overwerken, Frenno de Haan

Plaats een reactie