Bijeenkomst over Gezond Werken op 21 januari 2019

Deel dit berichtShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 

Op 21 januari 2019 kregen we een presentatie van bedrijfsarts Johannes van Zandbergen (ARBONED) over ‘gezond werken’. Hij besteedde aandacht aan vragen als ‘hoe behoud je je energielevel’? en ‘hoe voorkom je een burn-out’? Met name ZZP’ers zijn kwetsbaar voor een disbalans. Vaak kunnen ze moeilijk nee zeggen onder druk van meer omzet. Toch is het belangrijk dat ook ZZP’ers aandacht houden voor hun gezondheid.

Over het algemeen gaat het om een balans tussen energiegevers en energievreters. Hoe ziet die balans er voor jou uit? Van welke activiteiten krijg je energie en wat kost je energie? Energievreters zijn voor veel mensen een disbalans tussen werk en privé, traditionele rolmodellen, werk waar je geen invloed op hebt maar wel last van etc. Perfectionisten zijn eerder vatbaar voor een burn-out dan anderen. Ook spelen bij vrouwen andere energievreters dan bij mannen. Maar voor iedereen is het belangrijk tijd te maken voor energiegevers en een gezonde leefstijl. “De leefstijl is te beïnvloeden”, aldus de bedrijfsarts. “Als je je er maar bewust van bent en wilt veranderen”. Diverse bedrijven, zoals ook onze eigen gemeente, besteden hier aandacht aan. Bijvoorbeeld door het organiseren van gezamenlijke sportactiviteiten of fruit op het werk.

Er waren 15 leden aanwezig op deze bijeenkomst die plaatsvond op het gemeentehuis van Oosterwolde dankzij bemiddeling van bedrijvencontactadviseur Piet Plantenga. Hartelijk dank voor de ontvangst en deze interessante lezing.

Plaats een reactie