Neuromusculair therapeut Doede van der Bij

Doede van der Bij
Deel dit berichtShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Neuromusculaire therapie voor nek-, schouder- en rugklachten

In Oosterwolde Friesland is vanaf 2007 aan huis gevestigd Praktijk Neuromusculair therapeut Doede van der Bij. Hij maakt gebruik van de volgende technieken: Triggerpointtherapie, Dry-Needling, Shiatsu en de Dorn methode om klachtgericht mensen te behandelen. Tijdens de behandeling gaat hij op zoek naar de OORZAAK VAN DE KLACHT. De oorzaak kan liggen in spieren, in zenuwen, in organen, maar ook in een gestoorde beweging van de gewrichten. Hij plaatst de klachten daarom altijd in een breder kader plaatsen. In samenspraak met u spoort hij triggerpoints op en onderzoekt of deze verband houden met de pijnklacht die u ervaart. Als is vastgesteld dat uw klacht in aanmerking komt voor behandeling, zal een behandelplan worden opgesteld.

De verschillende behandelmethoden zijn:
Dorntherapie: nek-schouder en rugklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij, waarin mensen veel achter de computer zitten. Doordat er in de beweging correctie van de ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt is de Dorn therapie een effectieve behandeling.

Shiatsu: is een oosterse drukpuntmassage waarbij een verticale druk wordt uitgeoefend met de handpalmen, vingers en de duimen. De druk varieert van stevig tot zeer zacht, afhankelijk van de behoefte van degene die behandeld wordt.

Triggerpointtherapie: Triggerpoints zijn lokale verkrampingen in spieren, waardoor een overgevoelige en pijnlijke plek ontstaat. Actieve triggerpoints STRALEN SPONTAAN PIJN UIT lokaal of naar een andere plaats in het lichaam dan waar de verkramping voelbaar is. Dry-needling is een behandeling die zich kenmerkt door het inbrengen van een gesteriliseerde naald in het triggerpoint. Daarna ontspant de spier zich vaak direct.

Vergoeding vanuit aanvullend pakket zorgverzekeraar. Aangesloten bij de NVST en de NMTN en de overkoepelende organisatie RBCZ (zie website) AGB-Code zorgverlener 90033829